Izvanredna obavijest JIVU VODA d.o.o. za korisnike naselja Crnac

NOVO PRIOPĆENJE Poduzeća Voda d.o.o. Orahovica

Poštovani korisnici vodoopskrbnog sustava naselja Crnac,

Želimo vas obavijestiti o najnovijim informacijama vezanim za kvalitetu vode u vašem naselju Crnac.

S radošću vas obavještavamo da mjera predostrožnosti na koju smo vas jučer (dana 11.08.2023.) uputili iz preventivnih razloga više nije potrebna, sukladno informaciji koju smo upravo dobili od nadležnog Zavoda za javno zdravstvo.

Sa zadovoljstvom prenosimo da su neslužbeni rezultati analize potvrdili da više nema potrebe za primjenom mjera opreza u vezi s korištenjem vode iz našeg vodoopskrbnog sustava. Ovo uključuje vodu za piće kao i sve ostale svakodnevne potrebe.

S obzirom na potvrdu ispravnosti vode, više nije nužno prokuhavati vodu prije upotrebe. Ova vijest nam omogućava da se vratimo uobičajenim navikama te koristimo vodu bez ikakvih ograničenja.

Želimo napomenuti da će vodoopskrbna mreža i dalje biti pojačano ispirana sve dok ne dobijemo službenu analizu ispravnosti vode, koja će također biti javno objavljena.

Hvala vam na strpljenju, razumijevanju i suradnji tijekom proteklih dana. Vaša podrška i odgovornost bili su ključni faktori u rješavanju ovog problema.

Za daljnje informacije i obavijesti pratite nas putem Radio Orahovice na 95,7 MHz i na Portalu 957.

Priopćenje JIVU VODA d.o.o. za analizu vode naselja Crnac

Obavještavamo korisnike vodnih usluga društva VODA d.o.o. da su analize vode za područja Grada Orahovice, naselja Čačinci i Zdenci sukladni, odnosno voda je ispravna za piće i konzumaciju na tim područjima.

Nema pokazatelja koji bi upućivali u problem izvorišta Tisovac i zdenaca Fatovi ili samog cjevovoda obzirom da se radi o samo jednom uzorku koji je uzet na internoj mreži objekta u naselju Crnac.

Obavijest koju smo prethodno objavili je preventivnog karaktera jer čekamo službenu uputu nadležnog Zavoda za javno zdravstvo od kojeg smo zatražili Procjenu rizika te ćemo po istoj postupiti i naknadno informirati građene, odnosno naše korisnike u naselju Crnac.

Zaposlenici društva VODA d.o.o. su odmah po saznanju pristupili ispiranju mreže koje će se vršiti opsežnijeg karaktera za područje naselja Crnac, u jutarnjim satima je ponovljeno je uzimanje uzoraka vode na više lokacija te je pojačana dezinfekcija vode iz preventivnih razloga za cijelo vodoopskrbno područje. Rezultate ponovljenih uzoraka, također ćemo objaviti.

Molimo građene naselja Crnac iz preventivnih razloga prije konzumacije vode za piće istu prethodno prokuhaju ( cca 20 min.), voda se može koristiti u sanitarne, odnosno higijenske svrhe.

Izvanredna obavijest JIVU VODA d.o.o. za korisnike naselja Crnac

Pristigla je obavijest poduzeća Voda d.o.o kako se, prema zasada još uvijek neslužbenim podatcima, voda u vodoopskrbnom sustavu na području Općine Crnac trenutno pokazala kao neispravna te se mole mještani da istu ne koriste za piće, odnosno da istu prije konzumacije prokuhaju, a za sad se predlaže da vodu iz vodoopskrbnog sustava koriste samo za sanitarne potrebe.

Dakle voda na samo jednom uzorkovanom mjestu u Crncu se pokazala kao ne ispravnom, ali i prije službene potvrde, predostrožnosti radi, djelatnici poduzeća Voda d.o.o već su pristupili i započeli s radovima odnosno ispiranjem vodoopskrbne mreže na području općine Crnac. Stoga su sukladno tome mogući i kraći prekidi ili oslabljen pritisak u opskrbi trenutno sanitarne vode.

Dakle, mole se mještani općine Crnac da ne koriste vodu iz vodoopskrbne mreže za piće, već samo za sanitarne potrebe. Nove vijesti i sve informacije vezane za kvalitetu i ispravnost vode u vodoopskrbnoj mreži na području Općine Crnac možete pratiti putem Radio Orahovice na 95,7Mgh, kao i na Portalu 957.

S poštovanjem,
VODA d.o.o.
Član uprave
Martina Damjanac-direktor